дървеници

Размножаване на дървеници

Възпроизвеждането на дървеници

Една от най-неприятните особености на дървениците е тяхната плодовитост. Те се размножават и растат много бързо, увеличавайки популацията си възможно най-скоро. Както всяко същество, процесът на оплождане и размножаване на потомство при дървеници има свои собствени нюанси.

Източник на информацията: http://preventa.bg.

Оплождане на дървеници

Поради високата хранителна стойност на човешката кръв, растежът на „ембриона“, вътре в зрялата женска е изключително бърз. Колкото по-добре се храни тя, толкова по-бързо ще се образува яйце, готово за снасяне.

Всяка женска може да се подложи на процеса на оплождане само веднъж в живота си. Мъжкият поставя своето семе в тялото на женската, което остава дълго в корема и се консумира постепенно. След оплождане женската оставя потомството си за целия жизнен цикъл.

Оплождането става, чрез сила. Мъжкият пробива корема с гениталния си орган и въвежда клетките си в женската. Логично такъв жесток процес не може да възникне по взаимно съгласие. Мъжките са нечетливи при избора на партньор. Както показват наблюденията от проведени изследванията, те извършват насилие не само срещу жени, но и срещу други мъжки, включително нимфи ​​и хлебарки. Като цяло всички, които поне малко приличат на женска дървеница, се вписват в ролята на потенциална жертва.

Женската снася от 4 до 10 яйца на ден. В условия на добро хранене ларвата на буболечката (нимфа) ще се излюпи от яйцето за 3-4 дни.

След обилно хранене, женската е в състояние да снася до 20 яйца еднократно, а за целия си живот – около 500. Най-удобните условия за размножаването на кръвосмучещите паразити са градските апартаменти. Има налична храна, много подслони, комфортна температура, без резки промени и необходимото ниво на влажност. Всичко, което е необходимо за възпроизвеждането на дървеници.

Тежкият метод на оплождане се е формирал по време на еволюцията, за да се увеличи оцеляването. Така в условия на продължително гладуване, което се случва редовно, женската може да използва яйцата за храна. Благодарение на това цели популации са в състояние да оцелеят.

дървеници

Нимфи в леглото

Нимфа се нарича не само митично създание от легенди и приказки. Това също е един от етапите на развитие на насекомите, по-специално на дървениците. За разлика от възрастното създание, нимфата има прозрачно тяло и малки размери. Тя не е в състояние да се чифтосва. Хитиновото тяло не променя размера си по време на растежа на тялото, така то трябва да се изхвърли и да се изгради ново.

В процеса на еволюция от ларва до възрастен, нимфата на дървеницата се преоблича 5 пъти. Една от най-отличителните черти е естеството на нейните ухапвания. Нимфата не е в състояние да инжектира лекарство за болка в раната, така че процесът на „хранене“ е много болезнен за човек. След месец ларвата израства във възрастен и е готова за чифтосване. Тя ще продължи да се увеличава допълнително по размер, но без да сменя обвивката си.

дървеници

Ларви на дървеници

Ларвата на дървениците – представлява най-голямата заплаха. Те умеят да зимуват. Ако температурата на околната среда е под 15 градуса, ларвата заспива, като по този начин се заблуждава при затопляне. По този начин е много проблематично да се отстранят веднъж попадналите дървеници.

Предвид факта, че дървениците са кръвосмучещи насекоми, всички събития, освен храненето, се случват през деня. През деня дървениците вървят към своя „дом“ – до гнездото.

Гнездо на дървеници

Гнездото е струпване на възрастни индивиди, ларви, яйца, хитинови черупки, които изхвърлят нимфите ​​по време на разтопяването и екскрементите. Именно в тази неудобна, лишена от всякаква подредба среда, женските буболечки снасят яйцата си, от които впоследствие се излюпват ларвите. Такъв размножителен процес се крие в гнездото на паразити.

дървеници

Къде да търсите гнездо на дървеници

Гнездото е разположено на най-тъмното и тясно място, недалеч от източника на храна. И женските, и ларвите се нуждаят от достъп до храна, тъй като темпът на нарастване и популацията зависи от това, колко често и подхранващо се хранят.

Начини за прекъсване възпроизвеждането на дървеници

Има два начина за прекъсване развитието и възпроизвеждането на дървеници в къщи и апартаменти. Това може да се случи, чрез:

химикали;

паразитен метод.

Всеки от тях е добре да бъде направен от лицензирана компания, каквато е Превента ДДДД ЕООД.

Химия за дървениците

Благодарение на развитието на науката са създадени много инструменти, които могат да унищожат паразитите. Те влияят негативно на човешкото здраве. Химията се използва най-добре във връзка с услугите на организация за борба с вредители, която може да използва токсични лекарства с най-малък риск.

Супер паразитите паразитизират, върху телата на други като себе си, като използват яйца и ларви като храна за бъдещото си потомство. Когато ларвата на дървеница се излюпи и започне своя жизнен цикъл, паразитът вътре постепенно ще го абсорбира и в крайна сметка ще го унищожи. Ларвата умира, супер паразитът изяжда останките и се излюпва.

Методът е ефективен и безопасен, но малцина ще се съгласят да държат рояк мухи в къщата си, за да се отърват от дървениците в апартамента. Пък и не всяка муха е способна на такъв акт на канибализъм.

За сигурно, надеждно и професионално избавяне от дървеници, посетете сайта: preventa.bg.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *